Din atelierul lui Moş Crăciun, de la Polul Nord
Decembrie 2013


Salut Ioana,

           Sunt Moş Crăciun şi cred că eşti tare uimită cānd citeşti aceste rānduri. A trecut atāt de mult timp de cānd ţi s-a spus că nu există Moş Crăciun. Iată, īnsă, că eu exist şi că īţi trimit această scrisoare, pentru a-ţi spune cāteva lucruri importante, pe care vreau neapărat să le cunoşti şi tu. După cum ştii, populaţia globului a crescut impresionant de mult, īn ultimii 100 de ani, şi  m-am văzut nevoit să fac din ce īn ce mai multe cadouri şi  īn acelaşi timp să īmplinesc  cele mai arzătoare dorinţe, atāt de multe īncāt nici măcar eu nu le mai ştiu numărul. Īţi voi dezvălui un secret:  de multe ori, am pus un gānd bun īn mintea părinţilor tăi, Maria şi Matei, pentru ca ei să-ţi cumpere ceea ce-ţi doreai. Uneori, nu prea vroiau să-ţi cumpere, pentru că nu  aveau bani, īnsă eu insistam şi dorinţa ţi se īmplinea, de fiecare dată. Acum, eşti mare, ai 44 de ani. Ştiu că, anul acesta, īţi doreşti să primeşti de Crăciun, de la mine, o pereche de schiuri, un ceas şi o bijuterie deosebită. Dacă nu aş fi Moş Crăciun, cum aş putea eu să ştiu toate acestea? Spiriduşii mei, care, apropo,  sunt coloraţi īn roz cu albastru şi nici pomeneală de culoarea verde, aşa cum susţine toată lumea, mi-au spus despre tine că eşti o femeie īnţeleaptă, bună şi sinceră. Mă bucur să aud toate aceste lucruri mai ales că, īncă de cānd erai doar un copil, mi-am dat seama că o să ajungi cineva īn viaţă. Īn noaptea de Crăciun, o să vin īn oraşul tău, Bucuresti, şi o să-ţi primeşti cadourile. Chiar dacă pe daruri o să scrie că  sunt  de la alte persoane,  să ştii că eu le-am dat gāndul cel bun şi generozitatea de care aveau nevoie pentru a ţi le oferi. Īncearcă, anul acesta, să trăieşti Crăciunul ca atunci cānd erai de-o şchioapă. Să te bucuri cu adevărat de fiecare cadou primit, indiferent cāt de nesemnificativ ar fi, ca şi cum ai avea 5 ani. Crăciunul este pentru noi, adulţii, o ocazie de a retrăi, măcar pentru cāteva clipe, bucuriile inegalabile ale copilăriei.

M-am bucurat  cānd am văzut că ai avut grijă de bunica ta, că ai organizat petrecerea de Craciun şi că ai avut grijă de părinţi. Moşul este tare māndru de tine!

Şi īncă ceva: cānd mergi īn vizită la cineva, nu uita niciodată să duci īn dar o ciocolată, dacă īn familia aceea există un copil. Copiii abia aşteaptă să vină oamenii mari pe la ei, ca să primească dulciuri şi mici atenţii. Să nu dezamăgeşti niciodată copiii! Am văzut, cu tristeţe, că mulţi dintre adulţi au uitat ce īnseamnă să fii copil.

Cu drag, cel mai vechi prieten al tău,

P.S.: Nu uita să-i spui lui Claudiu că o să trec şi pe la el. Dacă nu te va crede, să-i arăţi scrisoarea de la mine şi, cu siguranţă, va fi surprins să afle că Moş Crăciun există. La Mulţi Ani Fericiţi!

 


 

Username:

Password:Lemniko - Fabrica de jucarii din lemn